Tel: + 32 3 309 30 40
Stampen en Dagen
De wortels van Stampen & Dagen gaan terug tot in 1975, wanneer de pioniers van de Vlaamse dialectische ambiancemuziek hun debuutelpee op het publiek loslaten. Hits als ‘Marie-Claire’, ‘Den tandem’ of ‘Den boemeltrein’ staan in het collectieve geheugen gebeiteld en halen vandaag nog steeds de radiolijsten. Sterker nog: Stampen & Dagen beleeft meer dan ooit een revival en kan nog steeds rekenen op een stevige en zelfs sterk verjongde fanbase.

De uitstekende livereputatie van Stampen & Dagen is gestoeld op zowel de ervaring als het nimmer tanende enthousiasme van de leden die prat gaan op humor, sterke inhoud en muzikale kwaliteit. De goedgevulde concertagenda van afgelopen jaar, van het Nederlandse Bakhuizen tot de kasseien van de Korenmarkt op de Gentse Feesten, benadrukt de grenzeloosheid van deze ‘Fine Belgian Skiffle’.

Het vernieuwde Stampen & Dagen vond dat het na de cd’s ‘On’Tujeg’ (2003, uitverkocht) en ‘Zonder lief’ (2009, laatste exemplaren) tijd werd voor een nieuwe plaat.
‘Wa da was da was’ wordt in 2014 gelanceerd en het belooft opnieuw een schot in de roos te worden. Wij nodigen u dan ook graag uit om zowel deze nieuwe nummers als het uitgebreide bestaande repertoire te (her)ontdekken maar vooral om Stampen & Dagen te ervaren zoals ze het best tot hun recht komen: in hun natuurlijke habitat, op een podium!