Tel: + 32 3 309 30 40
Karree Konfituur
Karree Konfituur is een aanstekelijke Nederlandstalige pop/kleinkunst-groep met doordringende teksten, recht uit het hart en invloeden uit de hiphop en Folk. Met een unieke bezetting (o.a. een accordeon) en hun meerstemmige liedjes trekken ze door het Nederlandstalige landschap.

Afgelopen jaren waren fantastisch voor Karree Konfituur: Het tekende als één van de weinige Nederlandstalige popbands een platencontract bij Universal Music, lieten de Groentemarkt en Korenmarkt dansen op de Gentse feesten, speelden het voorprogramma van Yevgueni en ga zo maar door…

Elk jaar brengt Karree Konfituur minstens 1 single uit. De allereerste was ‘Heel uw verdriet’ in 2009, waarmee ze de wedstrijd ‘Schrijf er maar één’ van Radio 2 wonnen, de allernieuwste is 'Gek of Geniaal' (december 2016) die de Vlaamse Ultratop binnenkwam.

Daartussen zitten een heleboel singles die de Radio en de Vlaamse Ultratop haalden: o.a. ‘Hou me vast’ (2014) die zelfs de top 10 bereikte en ‘Nooit meer Nooit meer’ (2015) die maar liefst 13 weken in de hitlijsten genoteerd stond.

Maar de grootste troef van Karree Konfituur is hun live-reputatie: elke show is energiek en beklijvend. Met een ongezien enthousiasme neemt frontman Bart Foubert je mee doorheen het repertoire eigen nummers. Hun doel is duidelijk: de grens tussen het publiek en de groep zo klein mogelijk maken én tegelijkertijd de boel in brand steken met pure, Nederlandstalige nummers.
Soms recht voor de raap en dan weer heerlijk intiem, maar van 1 ding mag je zeker zijn: Karree Konfituur heeft een ijzersterke live-reputatie en kleeft wel degelijk aan je ribben!

Karree Konfituur is:
Bart Foubert (lead), Bert Ruymbeek (accordion), Bram Van den Berghe (gitaar + backing), Lennert Cobbaert (piano + backing), Stijn Tondeleir (bas) en Laurens De Schutter (drum + backing.)"Wij willen jullie graag heel hartelijk bedanken voor jullie mooie optreden!" - E.C.