Tel: + 32 3 309 30 40
YO YO MEN
YO YO MEN verwijst naar de titel van het in 1994 opgenomen album, met producer Tony Platt. Een opmerkelijke keuze als je weet dat Tony ook werkte met mastodonten als groepen als AC/DC, Iron Maiden, The Who en Led Zeppelin maar ook en niet onbelangrijk met Buddy Guy.

Belangrijk voor Blue Blot was ook de samenwerking met Tony Joe Whitedie samen met zijn vrouw Leann het nummer YO YO MAN voor Blue Blot schreef.

Met Tony Joe White als producer nam Blue Blot 4 nummers op in de legendarische Muscle Shoals Sound Studios in Sheffield Alabahma. Hierbij ook het vintage nummer Closing In On The Fire, een song die de mysterieuze « swamp dampen « ademt.
De muziekliefhebber met een voorliefde voor een uitgebreide bezetting maken ze alvast blij.

Met 10 staan ze op het podium. Naast bassist JAN MEYERS die samen met Luke Walter Jr, Blue Blot oprichtte, zullen de fans ook CATHERINE MYS, één van de 2 backing vocalistes en trombonist CARLO MERTENS ongetwijfeld herkennen.

Je mag een stevige portie blunk verwachten, een swingend samengaan van blues en funk zoals de meeste Blue Blot hits klinken.

Jan Meijers en manager Wilfried Brits zochten bewust niet naar een Luke Walter Jr imitator. Ze vonden in frontman Peter Versluys, een schitterende zanger met een innemende podiumprésence.
Een prachtige verrassing voor de Blue Blot fans is wellicht zanger Luc De Vlieger, die met zijn warme stem het diepe timbre van Luke Walter Jr. benadert.
Luc was Blue Blot fan van het eerste uur, en zong in 1996 tijdens de Blue Blot tribute op de Korenmarkt waar hij een overdonderend applaus kreeg.

THE YO YO MEN are ready for a BLUNK PARTY … and YOU ?